Societatea civila este ansamblul formelor de organizare care asigura „o solidaritate si o capacitate de reactie spontana a indivizilor si a grupurilor de indivizi fata de deciziile statului si, mai in general, fata de tot ce se petrece in viata de zi cu zi a tarii.”

Sindicatul este o organizatie a cetatenilor romani cu rezidenta legala si fara in afara granitelor Romaniei al carei scop este protejarea drepturilor acestora.

Sindicatelul este activ si puternic exista pentru a reprezenta interesele si drepturile Romanilor, avand un rol pozitiv in cadrul comunitatii si al intregii societati.

Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania este sindicat liber, a politic, in care cetatenii romani sunt stapani, acest lucru reprezinta o trasatura esentiala a unei societati civice libere si prospere.

Participarea reprezentantilor sindicatului la deciziile patronatului prin intermediul sindicat are drept rezultat moralul ridicat al cetatenilor romani, o fluctuatie mai redusa a fortei de munca la negru, a sclavagismului modern, a violurilor, abuzurilor si a inselaciunilor, cat rezolvarea in comun a problemelor, salarii mai mari, conditii de viata in afara granitelor tari la egalitate cu in tara in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea temporar si conditii de munca mult mai bune.

Un sindicat nu este o bagheta magica. Sindicatul este puternic doar in masura in care membrii acestuia sunt uniti si au o comunicare continua intre ei.

Societatea civila descrie un intreg sistem de structuri, care permit cetatenilor noi roluri si relatii sociale, prin diferite modalitati de participare la viata publica.

Societatea moderna se structureaza prin trei componente:

• componenta economica;

• componenta politica (institutiile fundamentale ale statului);

• componenta societatii civile, sectorul fara scop lucrativ, care legitimeaza sau amendeaza celelate doua componente.

Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania este o societate civila constituita ca sa apare interesele cetatenilor in sensul cel mai larg, impotriva grupurilor de interes in special, bazate pe profitul economic sau pe apartenenta la o familie/clasa/etnie/rasa/sex/religie privilegiata, care sunt percepute ca avand puterea in societate.

Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania lupta sa combata si sa vina in sprijinul cetatenilor romani defavorizati de grupuri de soc la putere, ca cele rasiale/de gen/de orientare, de nationalism, care dicteaza politica societatii civile de acum. S-au creat clase noi preferentiale, si continua sa fie create in timp ce sunt extinse si reinterpretate drepturile omului si drepturile cetatenesti.